A 14:25 ÓRÁIG BEÉRKEZETT RENDELÉSEK 1 MUNKANAPON BELÜL KERÜLNEK KISZÁLLÍTÁSRA. BŐVEBBEN

A tökéletes ünnepség megfelelő felkészüléssel kezdődik: Hogyan is kezdjük?

Történt már olyan, hogy az ünnepi előkészületeket az utolsó pillanatra hagyta? Velem általában így történik. Ezen az éven változtatni akartam, ezért úgy döntöttem listát írok a teendőimről. Remélem segítségül szolgál a legjobb születésnapi ünnepség megszervezésénél.

 1822628.main_image

1. Az ünnepség időpontja

Az első legfontosabb lépés az ünnepség napjának kitűzése. Butaság például szerdán ünnepséget rendezni, ha másnap mindenkinek munkába vagy iskolába kell mennie. A legjobb megoldás egyeztetni az időpontról azokkal, akiket meg szeretne hívni, és hétvégére időzíteni.                                                                  

2. Az ünnepség helyszíne

Az ünnepség helyszíne, a díszítés és az ételek szempontjából fontos. Én nem tartozom a szerencsések közé, mivel novemberi születésű vagyok, vagyis a kerti partiról lemondhatok. Akik a melegebb hónapok valamelyikében születtek nyugodtan szervezhetnek kültéri ünnepséget. Mi többiek pedig ünnepelhetünk otthon, étteremben vagy nyaralóban. Rengeteg lehetőség van, de nem szabad megfeledkeznünk a vendégek számáról sem.

 2  

 

3. Az ünnepség témája

Manapság nagyon népszerű a tematikus bulik szervezése. A kisgyerekeket a rajzfilmes kategóriák teszik boldoggá. A lányok körében a Jégvarázs vagy a Hello Kitty, a fiúknál pedig a szuperhősök, mint például Pókember a legnépszerűbb. De a felnőttek is érezhetik magukat bármilyen buli keretén belül akár Hawaii-on is.

 4. Díszítés 

A díszítés függ a választott témától és az ünnepség helyszínétől. A dekoráció részét kell, hogy képezzék a lufik, lampionok, konfettik, dekorációs rozetták, esetleg gyertyák, virágok, vagy bármi más, ami az ünnepség helyszínét szebbé varázsolhatja.

                                                                986b4ed01134213f6a8aadbeddeb47c2      d1a2a99775830178764400ac5da3755e      Graduation-Table-by-Fashionable-Hostess-7

           

5. Névtáblák

A névtáblák nem kell, hogy részét képezzék az ünnepség dekorációjának. A hivatalos eseményeken jól jönnek a névtáblák, a félreértések elkerülése végett. Ha viszont baráti ünnepséget vagy gyerekzsúrt szervez nincs szükség névtáblákra.

1

6. Ételek

A vendégek számára szeretnék valami harapnivalót is összedobni. Az étel fajtája függ a buli típusától. (Világos, hogy a gyerekzsúrra nem való az alkohol. Azonban ha legjobb barátja 30. szülinapjáról van szó, az alkohol kiváló társa lesz.) Az ételeket nem szükséges otthon elkészíteni, a catering szolgáltató a kültéri helyszínre szállítja az ételeit és italait. A kerti parti esetében jó megoldás a grillezés. Ráadásul minden ünnepséget fel lehet dobni kiváló italokkal vagy koktélokkal.                                        

                                        food 2

7. Program

Egyik ünnepség esetében sem hiányozhat a program megszervezése. Olyan játékokat és versenyeket válogattam, amelyekben az összes vendég részt vehet. De választhat akár társasjátékot, a klasszikus székfoglaló játékot vagy akár karaokét. Továbbá elengedhetetlen a kiváló muzsika is.                                                                      

                                                                      89c538d3eeea18cabc8ff43355d957dc_2