A 14:25 ÓRÁIG BEÉRKEZETT RENDELÉSEK 1 MUNKANAPON BELÜL KERÜLNEK KISZÁLLÍTÁSRA. BŐVEBBEN

Hogyan lehet elegendő energiát fenntartani

Ha rájön, mi sokszorozza meg a rendszeres testmozgás jótékony hatásait, és mi szünteti meg őket, akkor hosszabb ideig jó formában marad. Az energia, a vitalitás és az általános fizikai állapot nagyon fontos mindannyiunk számára. Jó fizikai állapot = jó egészség.

Napi-15-perc-séta-10-jótékony-hatása-604x290

A VITALITÁST CSÖKKENTI

  • Alkohol


A túlzott alkohol fogyasztás megzavarja az alvást. Igyon tehát alkoholt ésszerűen ill. biztonságos mennyiségben, és fogyasztását a hét egy-két napján kerülje el teljesen.

  • Dohányzás

Bár a nikotin kezdetben stimulálja az agyat, később nyugtató hatású. A dohányzás emeli a májban lévő mikroelemek, különösen a B-vitaminok és a C-vitamin fogyasztását is. A dohányzás emellett munkát ad az antioxidánsoknak, amelyek segítenek a szervezet méregtelenítésében.

  • Szorongás és stressz

Minden nap végezzen olyan tevékenységet, amely kikapcsolja az elméjét a problémáktól. Ez lehet testmozgás, meditáció, zenehallgatás vagy kertben való munka. Addig folytassa ezt a tevékenységet, amíg nem lazul el.

  • Allergia

A fáradtság gyakran az ételintolerancia vagy az ételallergia egyetlen jele. Jó megfontolni, ha az egyébként megmagyarázhatatlan letargia okait keresik.

 

A VITALITÁST TÁMOGATJA

  • Alvás

A minőségi éjszakai alvás vagy egy rövid szundítás napközben megtisztítja az elmét és növeli az energiaszintet.

  • Reggeli

Ha egészen délig "üzemanyag" nélkül kényszeríti a testét arra, hogy dolgozzon akkor fáradékony és álmos lesz. Reggelire fogyasszon tápláló ételeket, például teljes kiőrlésű pirítóst, teljes kiőrlésű gabonaféléket, zabpelyhet, friss gyümölcsöt és joghurtot.

  • Friss levegő

Amikor fáradtnak érzi magát, a friss levegőn végzett gyors séta csodákra képes.

  • Mély légzés

Az oxigén bevitele a testbe feszültség felszabadulásához és az energiaszint növekedéséhez vezet. Pihenjen, lélegezzen be az orrán keresztül, és számoljon négyig. Lélegezzen ki a száján keresztül és számoljon nyolcig. Ismételje meg az eljárást, amíg a gyakorlat fel nem frissíti Önt.

                                                                                          nyomomban-az-ido-1-400x250

Ha rendszeresen mozog, a pulzusa lassabban emelkedik a fizikai megterhelés során, és hosszabb ideig tart, amíg eléri a kritikus határt (180 vagy több ütés / perc).

 

Hogyan lehet lassítani a pulzust?

  1. Váltson alacsony zsírtartalmú étrendre, hagyjon fel a dohányzással, és felejtse el az alkoholt és a kávét.

  2. Mozogj! Milyen sportok és gyakorlatok megfelelőek? Mindenképpen megemlítjük az állóképességi sportokat, például a futást, a nordic walkingot, az úszást, a kerékpározást vagy a sífutást.

  3. Szánjon ezekre legalább 30-40 percet hetente négyszer.

 

 

                                                            seta_a_szabadban

Hogyan illessze be a testmozgást a napirendjébe


Ha több mozgást szeretne vinni az életébe, akkor nem kell azonnal drága eszközökbe fektetnie, vagy elkezdenie az edzőterem járnia. Különböző gyakorlatok vannak, amelyek könnyen beilleszthetők a napirendbe. Néhány testmozgás, például a tánc, növeli az energiaszintet, miközben társasági és szórakoztató. A sétáknak valószínűleg már hosszú ideje fix helye van az életedben.


A séták bármilyen életmódhoz könnyen illeszthetők. Serkentik a szív, a tüdő, az izmok és az elme aktivitását. Tudományos tanulmányok azt mutatják, hogy még a nagyon kíméletes séták is meghosszabbíthatják az életedet, mert mozgásban tartanak és segítik a a felesleges kalóriák égetését.

Kezdje napi tíz-tizenöt perccel, és hosszabbítson harminc percig. Mozgassa a kezét és járjon elég gyorsan ahhoz, hogy kissé megizzadjon; kissé ki kellene fulladnia.

                                                                                   setameditacio_n

A kocogás véd a szívbetegségektől és a magas koleszterinszinttől, a magas vérnyomástól és sok más egészségügyi problémától. Kiváltja az agyi endorfinok - kémiai anyagok, amelyek javítják a hangulatot és kiküszöbölik a szorongást.

 

Kezdjen körültekintően gyors séta és kocogás útján hetente kétszer, és fokozatosan növelje sebességét, távolságát és fusson gyakrabban.

                                                                                28644531_2196949_fb4ea5b35dafe6c820a4d3a8826401c5_wm

Az úszás edzi a legtöbb izomcsoportot, és jótékony aerob mozgást biztosít. Növeli az izomerőt, az állóképességet és az erőt, alacsony az ízületi károsodások kockázata. Alkalmas terhes nők és túlsúlyos emberek számára is.

 

Ha unod az úszósávok ide-oda úszását, vagy ha egyáltalán nem tudsz úszni, próbálj meg gyakorolni a medencében, vagy menj vízi aerobik órákra. Az úszás és a testmozgás jól kiegészíti egymást vízben.

                                                                                  aqua-aerobics

A kerékpározás az egyik legjobb gyakorlat, és szinte minden életkorú ember számára alkalmas, különféle körülmények között. Növeli az állóképességet és erősíti az izmokat, különösen a combokat, a feneket és a vádlikat.

 

Fontolja meg, hogy befektet egy fitnesz kerékpárba. Ugyanazok az előnyei vannak, mint a kerékpárnak, és szobakerékpáron is gyakorolhat bármilyen időjárás esetén. Használja a kerékpárt sétákra és hétvégén.

                                                                                          field-2327950_1920-785x532

Az aerobik órák egy energikus jellegű, világos és egyszerű ritmusú gyakorlatok. Növeli a szív és a tüdő teljesítményét, ezért csökkenti a szívbetegségek és a keringési rendellenességek kockázatát.

 

Az aerobik intenzitása változhat (attól függően, hogy milyen erővel érinti a lábad a földet). Kezdje egy enyhébb gyakorlattal, ahol az egyik láb mindig a földön marad. Növelje a gyakorlat intenzitását lehetőségeinek megfelelően.

                                                                          woman-performing-plank