A 14:25 ÓRÁIG BEÉRKEZETT RENDELÉSEK 1 MUNKANAPON BELÜL KERÜLNEK KISZÁLLÍTÁSRA. BŐVEBBEN

Esküvői program I. – táncos játékok és versenyek

A mai trendek közé tartozik a násznép szórakoztatása különféle esküvői játékokkal és versenyekkel. Egyes játékok csak a vőlegényre és a menyasszonyra irányulnak, de vannak, amelyekben részt vehet az egész násznép és együtt mulathatnak. Az újdonsült házasok gyakran kitalálnak új játékokat és versenyeket, hogy azzal szórakoztassák a vendégeket és feldobják az esküvő hangulatát. Az esküvői játékok első fejezetében a kedvenc játékaimat ismertetem.

 big_FB11M-019R_04_S 

A székfoglaló tánc

A székfoglaló tánc egy régi klasszikus, amelyet már a gyermekek is ismernek a farsangi ünnepségekről vagy más óvodai eseményekről. Esküvőre is kiválóan megfelel, kellemesen felélénkítheti a hangulatot. A szabályok egyszerűek. Körberakjuk a székeket, de a játékosok számától eggyel kevesebb széket készítünk elő. A versenyzők a székek körül táncolnak, míg a zene szól, azonban ha elcsendesül, mindenkinek minél hamarabb helyet kell foglalnia. Akinek nem jut hely, az kiesett a játékból. Így tovább, míg el nem fogynak a székek, és marad csak egy szék két játékossal. Közülük, aki előbb leül a székre, amint elhalkul a zene, az a győztes.

                                                                                    

Seprű tánc

A seprű tánc kevésbé ismert, mint a székfoglaló, bár a szabályai szintén egyszerűek. A versenyzők párokat alkotnak és zenére táncolnak, egy férfi közülük azonban egy seprűvel táncol. Ahogy leáll a zene, ledobja seprűt és gyorsan megérinti valaki másnak a párját. Egyidejűleg mindenki párt vált. Akinek nem jut pár, annak marad a seprű és azzal táncol tovább.

Kalap tánc                                                                                     

A kalap táncban csak a férfiak vesznek részt. Ebben a játékban ugyanannyi kalap kell, hogy szerepeljen, mint amennyi résztvevő. Leggyakrabban nőtlen férfiak vesznek részt a játékban, de játszhatják nős férfiak is. A férfiak körbeállnak, és a fejükre teszik a kalapjukat. A zene ritmusára táncolnak és rakosgatják át egymás fejére a kalapokat. Minden férfi a jobb oldalán lévő fejéről kell, hogy elvegye a kalapot. A játékból az esik ki elsőként, akinek kiesik a kezéből a kalap.

                                                                                                  giphy

Öltöző tánc

Ez a tánc is a férfiakhoz kapcsolódik, bár ketten kell, hogy táncolják. A férfi felemeli a partnerét, és a zene ritmusára táncolnak együtt. Tánc közben különböző feladatokat kell megoldaniuk, amelyet a násznagy vagy esetlegesen a Dj határoz meg. A hölgynek magára kell öltenie a férfi zakóját, fel kell vennie a nyakkendőjét, kalapját. Az nyer, aki legtovább bírja a táncot.