A 14:25 ÓRÁIG BEÉRKEZETT RENDELÉSEK 1 MUNKANAPON BELÜL KERÜLNEK KISZÁLLÍTÁSRA. BŐVEBBEN

Esküvői program II. – játékok és versenyek a vőlegény és a menyasszony számára

A vőlegény és a menyasszony számára kitalált játékok legfőképpen szórakoztató jellegűek, de másfelől megállapíthatjuk azt is, mennyire ismerik egymást és milyen az összhang közöttük. Én személy szerint nem biztos, hogy szeretnék az esküvőmre olyan játékot, amely által fény derülhet olyan információkra a páromról, ami megingathat a döntésemben. A legtöbb játék viszont évek múltán visszanézve kedves és vicces emlék lesz.

 svadba

 

                   

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

Vőlegény és menyasszony kvíz

Vőlegény és menyasszony kvíz az a játék, amely által meg lehet állapítani, a pár mennyire ismeri egymást. A vőlegény és a menyasszony egymásnak háttal széken ülnek. Mindketten a jobb kezükben tartják a vőlegény cipőjét, a balban pedig a menyasszonyét. A hagyomány szerint azért a baloldal jellemzi a nőt mivel ő az érzékenyebb fél, illetve a baloldalon lévő szívet jelképezi. A vőlegény pedig a biztonságot és a támaszt kell, hogy nyújtsa a menyasszonynak. Különböző kérdéseket tesznek fel a párnak, például: „Ki takarít többet?” „Ki szedett fel kit?” és hasonlóakat. Ha a menyasszony a válasz, akkor az ő cipőjét emelik fel, ha a vőlegény, akkor az övét. Attól függően lehet meghatározni milyen az együttértés közöttük, és milyen lesz a közös életük, hogy mennyire tudják egyformán a választ.

                                           svadba   Wedding-Games

A családfő

Ennél a játéknál dől el, ki lesz a családfő. Többnyire még mielőtt belép az ifjú pár az esküvői terembe pálinkás poharakkal fogadják őket. Azonban az egyik pohárban víz, a másikban alkohol van, lehetőség szerint házi pálinka. A menyasszony és a vőlegény választ egy – egy poharat. Mindketten egy huzamra kell, hogy megigyák. A hagyomány szerint, aki az alkoholos poharat választotta, az lesz a családfő. Ha nő választotta az alkoholosat, akkor a családfői poszt csak 24 órára érvényes. Ha a férfi issza meg az alkoholt, egész életükre ő lesz a családfő.

                                                                                                    svadba pitie

A vőlegény cipője

Ez az egyik olyan játék, amely legfőképp a násznép szórakoztatására szolgál. Emellett arra is, hogy kiderüljön, mennyire ismeri a menyasszony a férjét. A menyasszonynak kendővel bekötik a szemét és szétrakják elé a férfiak cipőit, beleértve a vőlegény cipőjét is. A menyasszonynak az lesz a feladata, hogy végigtapogassa a cipőket és megtalálja a vőlegényhez tartozót. Ilyenkor jól jár a menyasszony, ha a párja lábmérete extrémen kicsi vagy nagy. A játék további verziója a fenék játék. A menyasszony bekötött szemmel végigfogdossa a sorban álló férfiak hátsóját, és megpróbálja eltalálni, melyik lehet a vőlegénye.

                                         groom-and-groomsmen-wear-funky-pink-and-blue-argile-socks.full         groomsmen-navy-suits-argyle-socks-black-and-brown-wedding-shoes