A 14:25 ÓRÁIG BEÉRKEZETT RENDELÉSEK 1 MUNKANAPON BELÜL KERÜLNEK KISZÁLLÍTÁSRA. BŐVEBBEN

Kápráztassa el vendégeit a Halloween partyn különleges ételekkel

Ha Halloween partyt szeretne szervezni, ne feledkezzen meg pár fontos tényezőről. Elengedhetetlen az ijesztő dekoráció, ami rögtön a vendég tudtára adja, hogy egy alaposan előkészített és megszervezett bulira érkeztek. Az ételeket és italokat is hangolhatja a Halloween szellemére.

A következő egyszerűen elkészíthető pite recept segítséget nyújt a tökéletes halloween party létrehozásában:

Pumpkin Pie/ Sütőtökös pite

A Pumpkin Pie egy tardícionális amerikai tökös pite, amelyet nem csak Halloween alkalmából készítenek, de Hálaadáskor is.

Hozzávalók:

Tészta:

200g liszt

120g vaj

100g kristálycukor

1 mokkáskanál sütőpor

1 tojás sárgája

Krém:

500g tökpüré (sütőtök vagy Hokkaido)

1 doboz sűrített tej

2 tojás

1 mokkás kanál őrölt fahéj

 

Elkészítés:

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, könnyű tésztává gyúrjuk. 30 percet hűtőszekrényben pihentetjük. A tök püréhez a tököt megtisztítjuk, felszeleteljük, sütőpapírra helyezzük és 200°C-on kb. 40 percig sütjük. Miután megsült megvárjuk, míg kihűl, a húsát kikanalazzuk és mixerrel lepürésítjük. Az elkészült pürét kikeverjük a tojással, a sűrített tejjel és a fahéjjal. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és kerek sütőformába helyezzük. Sütőpapír használata nem szükséges, mivel vajas tésztával dolgozunk. A tésztára öntjük az elkészített krémet és 200°C-on sütjük kb. 10 percig, aztán a hőmérsékletet levesszük 160°C-ra és további 45 percig sütjük. Tálalás előtt a pitét ajánlott 4 órát hűvös helyen tárolni.

                                                   kolac-heliumking   kolac1-heliumking